Päästjad kohale kutsunud kohalik: Pauk oli hirmus

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti raudteeülesõit.
Pärsti raudteeülesõit. Foto: Joel Urbel/SAKALA

Pärsti raudteeülesõidu kõrval elav Peep Raju oli ilmselt esimene, kes pärast traagilist õnnetust abi kutsus.

 «Olin parasjagu garaažis, kui kuulsin rongi lähenemas,» rääkis ta. Enda sõnul on ta harjunud rongi möödudes seda võimaluse korral jälgima ja astus seetõttu garaažist välja. «Õieti ei jõudnud veel välja astuda, kui käis hirmus pauk,» kirjeldas ta. «Et ülesõidukohta varjavad puud, ma muud ei näinud kui suurt pilve. Kas see oli tolmu-või suitsupilv, ei oskagi öelda. Siis rong pidurdas.» Seejärel oli mees otsekohe päästeteenistusse helistanud. «Tundsin, et midagi head seal juhtuda ei saanud, sellepärast helistasin,» selgitas Raju, kes ise sündmuskohale ei kippunud. «Oli näha, et asi on halb ja ei tahtnud vaatama minna.» Mehe sõnul pani teda nördima see, et politsei ja kiirabi jõudsid kohale aeglaselt. «Tundus, et üks 20-25 minutit võis minna küll selle ajani, mil politseiautot nägin, tema järel kohe tuli kiirabi.»

Politsei pressiesindaja Ragne Keisk ütles esmaspäeval Sakalale, et tegelikult jõudis politsei sündmuskohale 9 minutit pärast õnnetuse toimumist. "Esmane info õnnetusest saabus häirekeskuse numbrile 110 kell 19.27," rääkis ta. "Kell 19.32 sai õnnetusest teada Viljandi politsei, mis koheselt sündmuskohale sõitis." Kohale jõudis esimene politseipatrull Keiski sõnul kell 19.36 ja sündmuskohale saadeti veel ka teine patrull.

Laupäeval kell 19.27 toimus Viljandimaal Pärsti raudteeülesõidul raske õnnetus, kus põrkasid kokku sõiduauto BMW ja Elroni reisirong. Õnnetuse tagajärjel hukkusid kaks sõiduautos viibinud reisijat.

18. augustil kell 14.10 lisatud eelviimasesse lõiku politsei kommentaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles