Nädala lahkuja. Viis ebamäärast aastat

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Lembit Kruuse ei ole enam Viljandi maavanem, tema viieaastane ametiaeg sai eile läbi. Kui 2009. aastal oli Isamaa ja Res Publica Liit maavanemaks saamiseks nii-öelda õige partei, siis nüüd välistas sinna kuulumine teiseks perioodiks sellele kohale jäämise. Nimelt on Eesti poliitikas kehtinud aastaid kirjutamata reegel, et maavanemad tulevad valitsusparteidest.

Praegu peaks siinsamas Kruuse viis aastat maavanemaks oldud aja kokku võtma ja talle hinnangu andma. Lehetoimetus tõstab aga käed üles: öelda, kas ta on maavanemana hakkama saanud hästi või halvasti, on pagana keeruline.

Mille järgi tuleks sel ametikohal oleva inimese tööd ja panust üleüldse hinnata? Tõsiasi on näiteks, et viie aastaga on Viljandimaal elavate inimeste arv kahanenud umbes 4000 inimese võrra, aga see ei ole ju ometi maavanemas kinni. Ka Kruuse ise nendib tänases Sakalas, et maavalitsusel pole enam kuigi palju võimalusi maakonna elu mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles