Põrand peitis ajalugu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade põrandate avamisel on ennegi tulnud välja sõnumeid minevikust. Jaan Ojassoni oma ootas veerand sajandit.
Vanade põrandate avamisel on ennegi tulnud välja sõnumeid minevikust. Jaan Ojassoni oma ootas veerand sajandit. Foto: Erakogu

Viljandi huvikoolis eemaldati koridori vanalt laudpõrandalt puitlaastplaat koos sellele liimitud linoleumkattega. Ühe plaadi alt tuli välja tekst, mille oli sinna kirjutanud kooli omaaegne direktor Jaan Ojasson.

Täpselt veerand sajandit tagasi oli Ojasson kirja pannud järgmised read: «Ribbentrop(p) on kopp! Selle katte pani Jaan Ojasson, KÕTKi direktor 23. augustil 1989 Molotov-Ribbentroppi pakti 50. aastapäeval. Lähen Balti ketti! J. Ojasson.»

Ajaloohuviline Heiki Raudla ütles, et inimestele on peidetud sõnumeid meeldinud jätta läbi ajaloo. Viimasel ajal on hakanud neid kummalisel kombel riburada pidi välja tulema. Sakala kirjutas hiljuti 37 aastat tagasi mulla alla maetud aktist, millega Malle Osol jättis maha oma neiupõlvenime Veiber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles