Nostalgiline lauamäng «Suvi 1987»

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas ka teie laps veedab suvevaheaega diivanil kõhutades ja tahvelarvutil laisalt sõrme lohistades? Kuidas said lapsed hakkama enne interneti ja mobiiltelefonide võidukäiku, ütleme näiteks aastal 1987, kui loo autor oli kümneaastane põngerjas? Rändame koos ajas tagasi ja meenutame. Kutsuge järelkasv kampa. Las saab aimu ja võtab võrrelda.

Joo kalja

Kahjuks pole selle magusa neste joomisest võimalik enam mõnekümne aasta tagusega võrreldavat rahuldust saada. Kui Elva kaubamaja ette suur kollane tsistern kohale veeretati, levis uudis kulutulena ja saba kolmeliitrisi piimamannerguid tarivate janustega vonkles kõrvaltänavasse välja. Kindlasti tuli osta klaasike ka kohapeal manustamiseks. Mulle piisas väiksemast, kolmekopikalisest. Klaas käis siuhti jooksva vee alt läbi ja läks järgmise kätte. Linnalegendid tsisterni uppunud rottidest ei häirinud kedagi. Võib-olla nemad kaljale selle eheda maitse andsidki?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles