Uus töövahend kiirendab abi päralejõudmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus tutvustas eile uut elektroonilist abivahendit, mis lihtsustab päästjate ja kiirabitöötajate tegutsemist.
Häirekeskus tutvustas eile uut elektroonilist abivahendit, mis lihtsustab päästjate ja kiirabitöötajate tegutsemist. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Häirekeskus võttis kasutusele operatiivteenistusi hõlmava infotehnoloogilise lahenduse, mis muudab abivajaja asukoha väljaselgitamise ning abi teelesaatmise ja kohalejõudmise kiiremaks.

Nagu häirekeskus teatas, positsioneerib uus töövahend hädaabinumbrile 112 helistaja ning näitab digikaardil õnnetuskohale lähemaid kiirabi- ja päästemeeskondi. Lisaks paigaldatakse kõikidesse kiirabi- ja päästeautodesse arvutid, kust näeb digikaardil õnnetuspaiga asukohta ja kiireimat teed sinna.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on uudse lahenduse kasutuselevõtt samm turvalisema Eesti poole. «Eesmärk on anda kõigile Eesti elanikele ja külalistele võimalus saada hädaolukordade puhul kiiret ja professionaalset abi ning toetust, olenemata asukohast,» lausus ta. «Sündmuskohale jõudmise kiirus on enamasti tähtsaim faktor, tänu millele õnnestub ära hoida traagilisim tagajärg ning väheneb tulekahjude, õnnetuste ja avariide rahaline ning keskkonnakahju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles