Üks küsimus

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alard Tallo
Alard Tallo Foto: Elmo Riig / Sakala

Vastemõisa elanik kurtis, et teelõigul paterdab sageli parte ning üks jäi auto alla. Maanteeameti Lääne regiooni liikluskorralduse osakonna peaspetsialist Alard Tallo, millistel tingimustel võib loomade ja lindude eest hoiatavaid liiklusmärke teede ja tänavate äärde püstitada?

Kui partidest rääkida, siis nende eest liiklejaid hoiatav märk on täiesti olemas. Aga näiteks Viljandisse paari kohta pandud pardimärgid on mittestandardsed, sest pole paigaldatud nõuetekohaselt: asuvad liiga madalal ning on liiga väikesed.

Ka ametlikud liiklusmärgid on eri suuruses, kuid nende mõõtmed on millimeetri täpsusega kindlaks määratud. Suurus sõltub teel kehtestatud kiirusepiirangust: maanteekiiruse puhul on märgid suuremad, aga näiteks elamurajoonis võivad olla väiksemad. Tähtis on, et edastatav info oleks sõidukijuhile arusaadav lubatud suurimal kiirusel sõites ning seda nii valges kui pimeda ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles