Kutseõppekeskus loodab pärimuskultuuri aidata

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtspillide valmistamise kursuse korraldajad eesotsas Epp Välbaga loodavad, et see aitab kaasa uue pillimeistrite põlvkonna sünnile ja elavdab Eestis lõõtspillimängu.
Lõõtspillide valmistamise kursuse korraldajad eesotsas Epp Välbaga loodavad, et see aitab kaasa uue pillimeistrite põlvkonna sünnile ja elavdab Eestis lõõtspillimängu. Foto: Ahto Kangur

Viljandi kutseõppekeskuses jätkub eeloleval sügisel kursus, millel õpitakse valmistama Teppo lõõtspilli. Kool loodab, et järgmisest õppeaastast on pillimeistri eriala juba ametlikus õppekavas.

Kursust korraldatakse koostöös Viljandi pärimusmuusika keskuses tegutseva August Pulsti õpistu ja Viljandimaa lõõtsaklubiga ning kohad täitusid kiiresti. 18 inimest läbivad poolteise aasta jooksul meister Heino Tartese käe all kõik lõõtspilli valmistamise etapid ja lõpuks on kõigil omatehtud lõõtspill põlvedel.

Rahvuskultuuri toetamine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles