Nädala teema. Segane värk

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Sakala hakkas Viljandimaaga seotud ametiisikute majanduslike huvide deklaratsioonide andmeid avalikustama, tundus, et kõik on lihtne ja selge: võtad kodanik X-i deklaratsiooni lahti, vaatad, mida see sisaldab, ja kui vaja, palud tal mõnda asja kommenteerida. Tegelikkuses osutus see tunduvalt segasemaks.

Esimesena tõmbas lehetoimetuse tähelepanu riigikogu liikme ja Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali õite suureks paisunud autopark. Nagu selgus, olid deklaratsiooni kandunud mõned sõidukid, mida tal pole enam aastaid. Kiiresti jäi silma ka Viljandi maavanema Lembit Kruuse kustunud võlg. Tegelikult maksab ta endiselt kopsakat laenu tagasi, kuid mingi eksituse tõttu oli see esialgu deklaratsioonis kajastamata jäänud.

Viljandi linnavolikogu liige Randel Länts võttis pärast Sakala artikli ilmumist toimetusega ise ühendust ja teatas, et kuigi lehes kirjutati vastupidist, on temalgi panga ees laenukohustus. Selgus, et ta oli teinud deklaratsiooni täites apsaka, mis tulenes ühe küsimuse valesti mõistmisest. Ka see viga sai kiiresti parandatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles