Maasikad saavad otsa

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad
Maasikad Foto: Peeter Kümmel

Viljandi turu maasikalettidel on kuumad ilmad teinud oma töö ja enamik kasvatajaid on oma saagi juba ära müünud.

Tänavu esimesena oma maasikaid Viljandi turul pakkuma hakanud Valgamaa Udsu talu peremees Heino Ilisson on vaid üks neist, kel ostjatele enam marju tuua ei ole.

«Üleeile müüsin viimased maasikad. Mul on kuigipalju vaarikaid, aga ei tea, kas need turule kõlbavadki,» nentis Ilisson. Tänavune maasikasaak oli tema sõnul kolmandiku võrra eelmise aasta omast väiksem.

Seda, et maasikaaeg on lõppenud, kinnitasid ka Suur-Närska talu saagi müüjad. Neilt saab veel viimaseid päevi osta kahesuguseid marju: väiksemad maksavad 50 ja suuremad 70 krooni kilogramm. Neid jätkub aga hommikul vaid paariks tunniks.

Veidi hilisem turuline saab osta marju letist, millel leiduv kaup on pärit osaühingult Kindel Käsi. Need maasikad ei erine teiste müüjate omast ainult koguste, vaid ka väljanägemise poolest: kui mujal on enamik marju kidurad, siis silti «eestimaasikas.ee» kandvatesse kastidesse kuhjatud marjad on suured, punased ja mahlased.

Maasikate kasvataja Valdis Kaskema oma marjade edu üle ei imesta. Ta räägib, et tegemist on frigotaimedega, mis on mai keskel või lõpul istutatud ja kannavad vilja juba 60 päeva pärast. Nii on kasvataja oma saagi ajastanud just sellesse perioodi, mil kõigil teistel hakkab kaup otsa saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles