Komisjon hoiab vaatlustel silma peal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ornitoloogiaühingu kodulehelt võib lugeda, et 1977. aastal moodustati ühingu juurde linnuharulduste komisjon, mille töö aluseks on Euroopa linnuharulduskomisjonide liidu AERC (Association of European Rarities Committees) esitatud ühtlustatud nõuded. Komisjoni koosseisu kuulub viis põhi- ja kuni viis varuliiget.

Põhimääruse kohaselt on komisjoni peamine ülesanne sõltumatult kontrollida ja hinnata teateid haruldaste (sealhulgas püütud, rõngastatud või surnult leitud) lindude kohta. Kõik ametlikesse andmebaasidesse võetavad ja ornitoloogilises kirjanduses avaldatavad andmed haruldaste linnuliikide kohta peab ta eelnevalt läbi vaatama ja heaks kiitma.

Tähelepanekud haruldaste linnuliikide kohta saadetakse komisjonile erilistel vaatlusblankettidel. Iga liige kontrollib ja hindab teadet iseseisvalt. Hinnangute lahkumineku korral võetakse tähelepanek arutusele ja sellele järgnevale hääletusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles