Piletiraha näpanud bussijuhtidele terendab karistus

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased, kellel on kiipkaart olemas eelmisest õppeaastast, saavad seda 29. augustist kasutama hakata.
Õpilased, kellel on kiipkaart olemas eelmisest õppeaastast, saavad seda 29. augustist kasutama hakata. Foto: Joel Urbel / Sakala

Nädalapäevad tagasi jäi kaks bussijuhti kahel päeval järjest Viljandi–Tänassilma liinil piletiraha varastamisega vahele.

Viljandimaa ühissõidukite tööd koordineerib ja kontrollib kohalik maavalitsus. Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase ütles, et bussiliinil number 15 tehti nii 29. kui 30. juulil järelevalvet. Esimesel päeval tuvastati, et ühel sõitjal polnud kontrollimiseks piletit esitada, ent samas väitis ta, et oli bussijuhile sõidu eest maksnud 83 senti. Teisel päeval leiti bussist kaks piletita inimest, kes olid oma sõnul mõlemad roolikeerajale tasunud 64 senti, kuid selle eest piletit vastu polnud saanud. Kase sõnul olid nendel päevadel roolis eri juhid.

Järelevalvet tehti Kaupo Kase sõnul maavalitsusele laekunud vihjest ajendatuna. «Sõitja kirjeldas, kuidas bussijuht tegi talle ettepaneku piletit mitte võtta ja tasuda kokkuleppehind. Kirjeldati ka seda, et osa sõitjaid seda ettepanekut kasutas,» rääkis osakonna juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles