Linnuvaatlustorn sai värske tooni

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aega kestnud rekonstrueerimine andis Õisu järve kaldal asuvale linnuvaatlustornile uue ilme. Endisest on alles vaid neli pruuni tugiposti.
Kuu aega kestnud rekonstrueerimine andis Õisu järve kaldal asuvale linnuvaatlustornile uue ilme. Endisest on alles vaid neli pruuni tugiposti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Õisu järve kaldal saab ronida värske välimusega linnuvaatlustorni, et uurida ümbruskonna linnustikku või siis hoopis kalamehi, kes end eile lõuna ajal lindudest paremini välja pakkusid.

Torn nõudis renoveerimist, sest selle konstruktsioon oli mäda. Uuendamine ei läinud Halliste vallavanema Ene Maateni sõnul päris hädadeta. «Tilgake tõrva oli ikka meepotis,» nentis ta ja täpsustas, et keegi varastas ehituse ajal sealt laudu ja prusse.

Keskkonnainvesteeringute keskuse rahastatud projekti abiga ette võetud ehitus käis juulikuus ja selleks, et torn päris valmis saaks, läheb veel natukene aega, sest paar lauda on panna, kuid vallavanem kinnitas, et inimesed võivad sinna juba praegu ronida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles