Tarvastulased unistavad paremast ligipääsust ordulinnusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle jõe võib aimata veest ümbritsetud Tarvastu ordulinnuse varemete asukohta. Sellest annab tunnistust uhkes üksinduses läbi võsametsa kõrguv tükike linnuse väravatornist.
Üle jõe võib aimata veest ümbritsetud Tarvastu ordulinnuse varemete asukohta. Sellest annab tunnistust uhkes üksinduses läbi võsametsa kõrguv tükike linnuse väravatornist. Foto: Joel Urbel / Sakala

Veest ümbritsetud Tarvastu ordulinnusesse pole lihtne teed leida ja aja jooksul on see kasvanud võpsikusse. Vallas loodetakse muinsusväärtuse unustusse vajumisele piir panna uue juurdepääsutee ja silla ehitamisega.

Viljandi–Rõngu maanteel sõites näitab viit pärast Mustlat Tarvastu metsapargi poole. Miski ei reeda, et pärast mõisaparki võiks ordulinnuse varemeteni jõuda. Mööda alleed jõuab Kalev Pehmele kuuluva Linnaveski kinnistuni. Tema õue kaudu pääsebki ordulinnusesse.

Maaomanikul pole oma sõnul turistide vastu midagi, ainult siis tekkis okas hinge, kui poolteist aastat tagasi vargil käidi. «Siis mõtlesin küll, et milleks on mulle seda rahva käimist tarvis. Aga muidu ei ole see mind häirinud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles