Tipp-poliitikutest on enim võlgu linnapeal ja maavanemal

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Lembit Kruuse
Maavanem Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Linna- ja maavalitsuse juhtiv­ametnike ja viljandimaalastest riigikogu liikmete seast on suurimad laenukoormad ametis oleval Viljandi linnapeal Ando Kivibergil ja maavanemal Lembit Kruusel.

Majanduslike huvide deklaratsiooni järgi oli Kivibergil tänavu mai lõpuks laene 109 732 eurot ja üheksa senti. Summa koosneb kahest osast: 92 309 eurot eluasemelaenu ning

17 423 euro ja üheksa senti autoliisingut. Kivibergile kuuluvad Viljandis kinnisasi ja korter, tema valduses on ka sõiduauto Subaru. Väärtpaberitest on linnapea soetanud Tallinki aktsiaid. Deklaratsiooni kohaselt on ta eelmisel aastal saanud tulu lisaks Viljandi linnavalitsusele veel mittetulundusühingutelt Eesti Pärimusmuusika Keskus ja Folgisellide Selts, Postimehelt, Eesti rahvuslikult folkloorinõukogult, Eesti rahvusringhäälingult ja Viljandimaa omavalitsuste liidult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles