Viljandlased jätsid kuus esikohta koju

, sõudmistreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuma ilmaga peetud Viljandi sõuderegatil oli tavapärasest enam ümberminekuid. Ka võistluse edukaim sportlane Krete Koovit kaotas oma aluse üle kontrolli. Õnneks juhtus see pärast finišit.
Kuuma ilmaga peetud Viljandi sõuderegatil oli tavapärasest enam ümberminekuid. Ka võistluse edukaim sportlane Krete Koovit kaotas oma aluse üle kontrolli. Õnneks juhtus see pärast finišit. Foto: Marko Suurmägi

Laupäeval teoks saanud regatil «Viljandi paadimees» osales 166 sõudjat. see on kõigi aegade rekord. Viljandlasi oli stardis 27.

Kohalikest osutus kõige edukamaks Krete Koovit, kes võitis nii C- kui B-klassis ühepaadis kuldmedali ja oli mõlemas vanuseklassis võidukas ka kahepaadis koos Erli Matiga. Erli Mat tuli C-klassi ühepaadisõidus Kooviti järel teiseks.

Poiste roolijata kahepaadis võitsid kindlalt Kaarel Kuslap ja Marek Meiesaar. Kuslap startis ka poiste ühepaadis ja sai seal kolmanda koha.

Naiste paarisaerulises kahepaadis pälvis esikoha Natalija Garankina koos pärnaka Koidu Killinguga. Naiste ühepaadis lõpetas ta teisena.

Hõbeda teenisid veel Karl Mitt poiste B-klassi ühepaadis ning Karin Neerot ja Eve Oviir naiste roolijata kahepaadis.

Eelika Naaritsa ja Gitta Kivilaane tütarlaste A-klassis teiseks jäämine tähendab, et nad ei pääse sel suvel juunioride maailmameistrivõistlustele. Selle koha võttis neilt Pärnu paatkond.

Poiste D-klassis ehk kõige nooremate võistlejate hulgas sai Roomet Laos teise ja Markus Toom kolmanda koha.

Meeldiva üllatuse tegid Kermo Randmäe poiste C-klassi ühepaadis, oma elu esimesel võistlusel osalenud Kaarel Jaksi ja Rain Laidma sama klassi kahepaadis ning Kärolyn Mäesaar ja Demy Liiva tüdrukute C-klassi kahepaadis. Nad kõik lõpetasid võistluse neljanda kohaga.

Rahvapaadivõistluse võitis Argo Normak. Teine oli Raivo Nõmm ja kolmas Viljar Vahemaa. Poiste arvestuses oli parim Marko Pedak ja naiste hulgas Sille Vaiksaar.
Järgmisel nädalavahetusel stardivad Leedus Trakais Balti matšil viljandlastest Kaarel Kuslap ja Marek Meiesaar roolijata kahepaadis ning Eelika Naarits ja Gitta Kivilaan Eesti noortekoondise paarisaerulises neljapaadis.

Balti matšil peaksid stardis olema ka Kaspar Taimsoo, Alo Kuslap, Kaur Kuslap, Martin Neerot ja Natalija Garankina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles