Arstiabi vajajate hulk on kasvanud

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas.
Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viljandi Haigla arst Mati Kallas manitseb vanu ja haigeid inimesi praegusel kuumal ajal katuse all viibima ning soovitab väikestel lastel välja minnes müts pähe panna.

Tema kinnitusel on viimastel päevadel suurenenud arstiabi vajajate hulk, «Kui tavaliselt pöördub haiglasse abi saama päevas 40 inimest, siis neil päevil ületab see arv tublisti 50 piiri,» selgitas ta. «Ka kiirabi sõidab välja senisest tihedamalt.»

Kallase jutu järgi on olnud kuuma pärast kokkukukkujaid ja neid, kel on süda rütmist välja läinud. «Haiglasse toodi isegi üks imik, kes oli päris raskes seisus,» nentis ta.

Arst rõhutas, et väikese lapse pea peab olema väljas olles kaetud ning vanainimesed võiksid keskpäeval kodus püsida. Palavad ilmad mõjutavad eriti südame- ja astmahaigeid ning neid, kel pole vererõhk normis. Ka väikseid traumasid on palaval ajal rohkem ning hooldamata haavad nõuavad meditsiinilist sekkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles