Tagatisraha kadumine tõi ülbed paarutajad järvele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel pildil olevat skuutrijuhti pole põhjust eeskirja rikkumises süüdistada. Samas on tänavu suvel Viljandi järvel nähtud palju sama hobiga tegelejaid, kes aerupaadiga lõbusõidul olijatest ja treenivatest sõudjatest vaat et üle kihutavad.
Sellel pildil olevat skuutrijuhti pole põhjust eeskirja rikkumises süüdistada. Samas on tänavu suvel Viljandi järvel nähtud palju sama hobiga tegelejaid, kes aerupaadiga lõbusõidul olijatest ja treenivatest sõudjatest vaat et üle kihutavad. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ootan juba pikisilmi, et saaks kaheks nädalaks Pärnusse treeninglaagrisse minna. Lihtsalt ei jaksa siin enam jagelda nendega,» kurdab Viljandi sõudetreener Ruth Vaar sel suvel järvel tekkinud kurnava vastasseisu üle.

Pärast kevadet, kui linnavalitsus kaotas õiguskantsleri survel Viljandi järvel mootorsõidukitega lustijatele kohustusliku tagatisraha maksmise nõude, on veekogul olnud liikvel varasemast tunduvalt rohkem skuutreid ja kaatreid. Seejuures on juurde tulnud ka neid sõitjaid, kes järvel kehtivast liikluseeskirjast kinni ei pea ning seavad kondiaurul liikuvad alused ohtu.

Pealtnägijate sõnul polevat haruldane, kui enne gaasiandmist võetakse keeldu eirates õllepurgist julgust. Lisaks ületavad uljad elukaptenid ühtepuhku kiirust ning kihutavad täistuuridel sõudepaatide külje alt läbi, pannes nood tugevalt õõtsuma. Umbes kolm nädalat tagasi surusid ühe kihutaja tekitatud lained kummuli sõudetreeningul oleva lapse paadi. Et poiss oskab hästi ujuda, ei juhtunud temaga vees siiski midagi hullu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles