Mulgimaised toornäksid jõudsid piiri taha lettidele

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Loodusvägi tegevjuht Ahto Vegmann on rahul, et Pollis toodetud tervislikud näksid on koha leidnud ligikaudu 70 kaupluses välismaal. «Tahame ka Eesti inimestele oma tervislikke tooteid pakkuda, kuid selle eeldus on eksporditurg, mis tagab vajaliku kriitilise tootmismahu ja võimaldab hinnad taskukohased hoida,» ütleb ta.
Osaühingu Loodusvägi tegevjuht Ahto Vegmann on rahul, et Pollis toodetud tervislikud näksid on koha leidnud ligikaudu 70 kaupluses välismaal. «Tahame ka Eesti inimestele oma tervislikke tooteid pakkuda, kuid selle eeldus on eksporditurg, mis tagab vajaliku kriitilise tootmismahu ja võimaldab hinnad taskukohased hoida,» ütleb ta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uudsel viisil valmistatud tervislikke toornäkse, mille tootmise osaühing Loodusvägi eelmisel aastal Lõuna-Viljandimaal Pollis käivitas, on nüüdseks lisaks Eestile saada kolmes riigis.

Mullu KredExi laenukäenduse abil 30 000 euro eest ostetud ja Maaülikooli aiandusuuringute keskuse katsekööki üles pandud dehüdraatoris ehk kuivatuskapis valmivad aasta ringi toortoiduks klassifitseeruvad eri sorti suupisted – tervislik aseaine keevas õlis töödeldud kartulikrõpsudele. Nii näiteks pakub ettevõte mahekasvatatud suvikõrvitsa-, tomati-, maasika-, õuna-, aga ka sibula- ja peedinäkse, milles on säilinud kõik looduslikud ensüümid ja vitamiinid.

Lõviosa Loodusväe toodangu toorainest on küpsenud Viljandimaa mahetalunike käe all, aga osa ka Valga-, Järva- ja Raplamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles