Viljandimaa sigade elu on ehmatava leiu tõttu ohus

Kristiina Baum
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksekos on kasutusele võetud kõige karmimad ohutusmeetmed, et takistada ohtliku Aafrika seakatku levikut. Kõik farmi territooriumile sisenevad ja sealt väljuvad autod peavad sõitma läbi desovanni.
Eksekos on kasutusele võetud kõige karmimad ohutusmeetmed, et takistada ohtliku Aafrika seakatku levikut. Kõik farmi territooriumile sisenevad ja sealt väljuvad autod peavad sõitma läbi desovanni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Rohkem kui 90 000 Viljandimaa siga on sõna otseses mõttes surmaohus, sest Aafrika katku on leitud vaid kümmekond kilomeetrit Eesti piirist lõuna pool.

«Seni on kõik Aafrika seakatku haiguskolded olnud Lätis, Leedus ja Poolas vastu Valgevene piiri. Põhja-Läti leid oli erandlik ning ehmatav,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Suure tõenäosusega lubab Euroopa Komisjon paari päeva pärast kuulutada Eestil Valgamaa, osa Võrumaast ja Viljandimaa Karksi vald seakatku puhvertsooniks. Kui otsus jõustub, tähendab see, et juba viis päeva kõikjal Eestis kehtinud sigade välistingimustes pidamise keelule lisanduvad elussigade väljaveo piirangud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles