Suurüritus tõi korjajatele mägede kaupa saaki

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul kella 9 ajal oli Koidu tänava taarapunktis mitu inimest. Üks tõstis pudelikoti maha autost, teine tõi selle kohale käe otsas või õlal kandes.
Eile hommikul kella 9 ajal oli Koidu tänava taarapunktis mitu inimest. Üks tõstis pudelikoti maha autost, teine tõi selle kohale käe otsas või õlal kandes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel nädalal said Viljandi pudelikorjajad kõva saagi kahel põhjusel: aset leidis pärimusmuusika festival ja suur palavus sundis inimesi tavapärasest rohkem jooma. Sakalaga rääkinud pudelikorjajad nentisid, et suurüritused toovad tõesti massid kokku ja tänu sellele tekib hulk tagastatavat taarat.

Kui taaraautomaate on peaaegu iga Viljandi suurema kaupluse juures, siis ainuke taara kokkuostupunkt asub Koidu tänava A ja O poe kõrval. Nii mõnegi taarakorjaja sõnutsi on sellel automaadi ees suured eelised.

Folgifestivali ajal oli näha palju pärimeetri lähedal ringi liikujaid, mõlemas käes pudeleid ja purke täis kilekott. Kui päeval viisid nad need tihti linna ainsasse kokkuostupunkti, siis õhtuti oli neidki, kes seadsid oma saagiga sammud Männimäele ja seal taaraautomaatide juures lausa järjekorra tekitasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles