Viljandis algas Noore Tantsu festival

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte Tantsu festivali eel askeldab Koidu seltsimajas rahvusvaheline meeskond, et näidata nädala pärast, festivali viimasel päeval teatriprojekti «KÖÖK». Pildil Kaja Lindal ja Mari Mägi Eestist, Sofi Salfelt Taanist, Pauli Riikonen Soomest ja Kay Kastner Saksamaalt.
Noorte Tantsu festivali eel askeldab Koidu seltsimajas rahvusvaheline meeskond, et näidata nädala pärast, festivali viimasel päeval teatriprojekti «KÖÖK». Pildil Kaja Lindal ja Mari Mägi Eestist, Sofi Salfelt Taanist, Pauli Riikonen Soomest ja Kay Kastner Saksamaalt. Foto: NoTaFe

Eile algas ning laupäeval lõpeb Viljandis kaheksateistkümnes rahvusvaheline Noore Tantsu festival (NoTaFe), kus on võimalik õppida suvekoolis ning saada osa tantsuetendustest.

Suvekoolis saab sel aastal õppida välismaiste õpetajate juhendamisel improvisatsiooni, idamaiseid võitluskunste, kehamiimi, tantsutehnikat, kompositsiooni, žongleerimist ja akrobaatikat ning action-teatrit. Festivali peakorraldaja Eve Noormets jagab ainsa kodumaise õpetajana festivali ajaloos teadmisi lastetantsu vallas.

Kõige eksootilisemaks külaliseks festivali laval võib pidada Parnab Mukherjeed, kes on üks India tuntumaid alternatiivteatri lavastajaid.

Inimõiguslasena käsitleb ta oma etendustes ühiskondlikult teravaid teemasid. NoTaFe laval esitab Parnab Mukherjeed kaks etendust: „This Room Is Not My Room“ ning „Parable of the Post Office Fragments“.

Viimast korda on kodupublikul võimalus näha MTÜ Evestuudio etendust „Vaterland“,  kus teevad piduliku lõpetamise puhul kaasa kõik sellega seotud näitlejad. Eestimaist loomingut esindab lisaks „Vaterlandile“ Eike Ülevainu lavastus „Estonia Meets Africa ehk Vaade eemalt“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles