Ka palava ilmaga tuleb töö ära teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sasun Airapetjan 33-kraadises kuumuses šašlõkki valmistamas. Teda palavus ei häiri.
Sasun Airapetjan 33-kraadises kuumuses šašlõkki valmistamas. Teda palavus ei häiri. Foto: Elmo Riig / Sakala

Need, kes ei taha kuuma ilma tõttu ise keeta ja küpsetada, otsivad kõhutäidet sööklatest ja restoranidest. Ent ka sealsed pliidid õhkavad kuumust.

Esmaspäeval pärast keskpäeva, kui Viljandis oli 33 kraadi sooja, tõusis kesklinnas asuva Armeenia söögikoha hoovi poolelt suitsu: praktikant Kristen Toomik küpsetas seal suurel söealusel šašlõkki. Poolkustunud süte paistel valmis viis vardatäit ning aluse teisel poolel põles alles tuli, et taas oleksid küpsetamiseks parajad söed varnast võtta.

«Pole hullu,» lausus küpsetaja kuumuse kohta. «Õnneks sööjaid leidub: alles läks kolm varrast lauda.»

Armeenia köögi Soso Juures omanik Sasun Airapetjan ütles, et talle kui armeenlasele on kuumad ilmad meelepärased. Ka ei kurtnud palavuse üle tema kokast abikaasa Larissa Airapetjan. Teistele köögis askeldajatele jagas jahutust kaks ventilaatorit.

«Ka sees on kolmkümmend kraadi — muidugi on palav,» ütles Toom Tekstiili tööline, kes kõrgel pingil istudes masina tööd jälgis.

Õnneks on veekraan üsna ligidal. Teine töötegija oli selle all oma riided märjaks kastnud, et oleks kergem kuumust taluda, sealsamas liikuva meestöölise särk oli aga higist läbimärg.

«Töö tuleb kuumusest hoolimata ära teha,» lausus otsekui tööstustööliste mõtteid kinnitades Lääne regionaalse maanteeameti Viljandi esinduse peaspetsialist Allan Allik ning lisas seejuures kaks nõuet: hea kvaliteediga ja tähtajaks. Tema sõnul pole seejuures tähtis, kuidas teetöö võtnud firmad oma aega kasutavad, kas alustavad varahommikul ja puhkavad keskpäeval või vastupidi.

Praegu on maakonnas käsil Taari—Saarepeedi teelõigu katte taastamine ja Ramsi—Loodi lõigul kergtee remont. Seejuures pandi esmaspäeval  viimati nimetatud lõigul kruusavedu seisma: kuumus oli senise teekatte pehmeks muutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles