Tööinspektor sai kaebuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palavuse tõttu enamasti tööd pooleli jätta ei saa. Eile pidid tee-ehitajad Ahimäe karjäärist kruusa ja liiva välja vedama, samal ajal kui puhkajad vee ääres peesitasid.
Palavuse tõttu enamasti tööd pooleli jätta ei saa. Eile pidid tee-ehitajad Ahimäe karjäärist kruusa ja liiva välja vedama, samal ajal kui puhkajad vee ääres peesitasid. Foto: Elmo Riig

Tööinspektsioon sai eelmisel nädalal ühe kaebuse, kus töötajad kurtsid liiga palavate töötingimuste üle.

Viljandi inspektor jõuab töökeskkonda mõõdistama ja olukorda hindama nädala jooksul. «Tööinspektsioon reageerib igale töötervishoidu või tööohutust puudutavale vihjele esimesel võimalusel,» teatas Lõuna inspektsiooni teabespetsialist Viivika Eljand.

Seaduse järgi on töötajal õigus tööst keelduda või töötamine peatada, kui see seab ohtu tema või teiste isikute tervise. Tervist kahjustavate töötingimuste puhul peaksid töötajad esmajärjekorras pöörduma tööandja poole.
Kui tööandja rakendatavad abinõud ja vahendid  ei taga töötajate arvates töökeskkonna ohutust, on neil õigus pöörduda tööinspektsiooni inspektori poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles