Sündis tänavune Viljandi soojarekord

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis sündis soojarekord.
Viljandis sündis soojarekord. Foto: Marko Suurmägi

Täna pärastlõunal mõõdeti Viljandi ilmajaamas 31,9 kraadi õhusooja. Nii kuum ei ole ilm tänavu siin kandis olnud, kuid meteoroloogiainstituudi kinnitusel võib veelgi soojarekordeid sündida.

Üle 30 kraadi tõusis õhutemperatuur Viljandis esimest korda eile, mil sooja oli maksimaalselt 30,7 kraadi. Meteoroloogiainstituudi ilmavaatlusspetsialisti Miina Krabbi sõnul jätkub kuumalaine vähemalt nädala lõpuni ja pole välistatud, et kraadiklaas näitab enam kui 30 kraadi ka järgmisel nädalal.

Kuum ilm on Viljandi järve äärde meelitanud hulga inimesi. Rannavalvuri sõnul on veetemperatuur Viljandi järves täna 27 kraadi ja rannas oli pärastlõunal umbes 120 inimest.

Nädalavahetusel oli vesi kraadi või kahe võrra jahedam, kuid rahvast oli rannas rohkem. Rannavalve andmetel suples 25-kraadises järvevees laupäeval 180 ja pühapäeval 26-kraadises vees 275 inimest.

Elupäästmist vajavaid õnnetusi ei ole kuumade ilmade ajal järve ääres juhtunud. Rannavalvur on mõnel korral pidanud aitama inimest, kes on väiksele teravale kivile astudes saanud lõikehaava, kuid keegi pole uppumisohtu sattunud või kuuma tõttu minestanud.

Senine kõrgeim õhutemperatuur mõõdeti Viljandis 1994. aasta 30. juulil, mil sooja oli 34,2 kraadi. Eesti üldine soojarekord on 35,6 kraadi, see pärineb 1992. aasta 11. augustist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles