TV3 õhtusöögisaade jõuab Viljandimaale

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöögisaates osalejad (vasakult) Andres, Väino, Andrese naine, Tõnu, Ingrid ja Peeter.
Õhtusöögisaates osalejad (vasakult) Andres, Väino, Andrese naine, Tõnu, Ingrid ja Peeter. Foto: TV3

Järgmisel nädalal on TV3 suvesari «Õhtusöök viiele» Viljandimaal. Viiel õhtul kokkavad viis toredat inimest, nende seas Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu ja «Lihtsa elu» sarjast tuntud Väino Viidebaum.

Ainus naine nelja mehe seas on särtsakas noor ema Ingrid Kobin, kes on pärit Tallinnast, kuid võõrustab oma külalisi Viljandis, kus ta veedab aega ämma ja äia juures.

Ingrid on emotsionaalne, aga samas kindlameelne ja alati oma arvamusega. Oma otsekohese väljaütlemise tõttu ei saa ta alati kõigiga hästi läbi, kuid Ingrid usub, et elus ei maksa kõiki asju liialt ilustada. Samas ei talu ta ka ise alati liiga otse välja öeldud asju ning seetõttu tekib saates palju pingeid ja sõnavahetusi. Pingete maandamiseks tegeleb Ingrid joogaga ning saatesse tuli ta selleks, et tuua ellu vaheldust ja värvi.

Õhtusöögisaate osaleb ka suuremale televiisorivaatajale ja tõsielusaadete fännile tuntud ja armastatud nägu. Väino Viidebaum võõrustas täpselt viis aastat tagasi oma talus «Lihtsa elu» tüdrukuid Triinu ja Sillet. Nüüdki meenutab Väino hea sõnaga tüdrukute seiklusi ning viib õhtusöögi külalisi viis aastat tagasi tuttavaks saanud kohtadesse.

Väino on heasüdamlik ja hakkaja mees, kes hoolib oma kogukonnast sama palju kui oma arvukast perest. Enda vabast ajast edendab Väino kultuurielu ning hoiab korras küla mängu- ja kogunemisplatsi.

Andres Viidas on kogenud jahimees, kes võib metsast ükskõik kelle kinni püüda.Ta ei pea paljuks tunde metsas liikumatult lamada, et näiteks kobras kätte saada. Kobrast on väga raske püüda, sest ta on väga ettevaatlik, aga suitsutatud kopraliha nimel on Andres valmis kõike taluma.

Andrese arvates tuleb lastud loomast võimalikult palju ära kasutada ning kui jahimees on osav kokk, parkal ja muidu loominguline, jääbki loomast järele üsna vähe. Andres pole juba 15 aastat liha poest ostnud, sest tema arvates on see täis igasugust toiduks sobimatut kraami. Pealegi on metslooma liha oluliselt valgurikkam ning seetõttu kasulikum.

Iseloomult on jutukas Andres igavene vigurivänt nagu jahimehed ikka. Ta võib surmtõsise näoga nalja teha ja kavalalt naeratades tõtt rääkida nii, et keegi seda ei usu. Siiski on ta oma väljaütlemistes väga enesekindel ja kohati radikaalne, mistõttu võib mõni nõrgema närviga külaline temaga kergesti vastuollu sattuda.

Tõnu Aavasalu on Suure-Jaani vallavanem, kes asus ametisse kaheksa kuud tagasi. Seni ettevõtjana tegutsenud mees leiti olevat parim kandidaat vallavanema kohale ning nii tuligi tal kolida hubasest turismitalust suurde avarasse kabinetti.

Iseloomult vaiksel Tõnul on siiski palju mõtteid, kuidas vallaelu arendada, ning järjekindlalt viib ta neid ka täide. Tema arvates tuleb Suure-Jaani tagasi tuua palju noori inimesi ning arendada turismi. Lisaks kõigele on Tõnu heasüdamlik mees, kes ei pea paljuks mööda Suure-Jaanit käia ning kohalike elanike ja poepidajatega juttu vesta.

«Õhtusöök viiele» saatesse tuli muuseas ka lambaid kasvatav Tõnu sellepärast, et demonstreerida külalistele, kui lihtne on teha head lambapraadi.

Peeter Kull on Viljandimaa ettevõtja, kes sai hiljuti täieõiguslikuks puhkeküla omanikuks. Maaliline koht Viljandi järve kaldal pakub Peetrile suurt rõõmu: talu ümber on tööd oi kui palju, aga just see panebki mehe südame kiiremini põksuma. Ta ise ütleb, et kunagi peab olema hea tehtud tööle tagasi vaadata ning rahuldust tunda.

Peetril on tubli naine ja tublid tütred, kes aitavad tal puhkeküla majandada. Sisemiselt särtsakas ja väliselt rahulik Peeter on äärmiselt tahtejõuline: ta ei puhka enne, kui tema talu tiigil on purskkaev ja toidud köögis maksimaalselt maitsvad. Kui toitude tegemisel aitavad nõuga ka tütred, siis purskkaevu lubas tulla paigaldama saates osalev Andres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles