Jüri Jaanson krooniti Viljandi paadimeheks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson
Jüri Jaanson Foto: Peeter Langovits

Tervise tõttu sel hooajal võistluseid kõrvalt jälginud sõudja Jüri Jaanson tegi täna selle suve avastardi Viljandis ning võitis Viljandi paadimehe regatil meeste ühepaadi sõidu.

22 aasta pikkuse vaheaja järel Viljandi järvel võistelnud Jaansonil oli regatil viis konkurenti, kuid keegi neist Eesti kuulsaimale sõudjale erilist vastupanu ei osutanud. Jaanson ise tunnistas pärast võistlust, et see andis talle võimalus keskenduda vaid enda sõidule ja enesetundele.

Kogu selle hooaja on Jaanson saanud tegeleda vaid pikkade mahutreeningutega. “Eks võistlus ole ikka midagi hoopis muud,” kommenteeris ta laupäevast sõitu Viljandi järvel.

“Organism reageeris pingutusele adekvaatselt,” ütles võitja pärast finišit. Ülejärgmisel nädalal seisab Jaansonil ees käik arstide juurde, et kontrollida, kuidas tema süda on kevadistest koormushäiretest taastunud.

Viljandi regati eel Jaanson eritreeninguid ei teinud. “Minu klubi tuli siia võistlema ning viskasin oma paadi ka autole,” selgitas ta.

Viljandis keskkooli lõpetanud Jaanson võistles viimati siinsel järvel 1988. aastal enne Souli olümpiat.

Kahel olümpial hõbeda saanud ning korra maailmameistriks kroonitud Jaanson ütles kevadel, et jätab selle hooaja vahele, sest kevadel avastati tal koormustestil südame rütmihäired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles