Valuoja oru ilmet rikuvad mudased traktorijäljed

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kiriku poolsel nõlval oli ilusa niidetud muru asemel lausa mudamülgas. Pruune traktorijälgi võis näha mujalgi.
Pauluse kiriku poolsel nõlval oli ilusa niidetud muru asemel lausa mudamülgas. Pruune traktorijälgi võis näha mujalgi. Foto: Joel Urbel / Sakala

Viljandis Valuoja orus jalutanud Maire Sirelile tegid meelehärmi muru niitvast traktorist jäänud jäljed. Suurel alal, eriti just Ugala-poolses otsas, poleks enam mugav murul istuda, sest rohelise haljasala asemel on seal koltunud kattega kuumaastik.

«Mõistagi vajab kõrge rohi niitmist, ent kas see on ainus moodus?» tundis Sirel huvi. Ta lisas, et nelja seina vahele jäävad eluruumid ei ole viljandlase ainus kodu. Sinna hulka käib ka keskkond, kus aega veetmas käiakse.

Linnavalitsuse pressiesindaja Johan-Kristjan Konovalovi teatel on Valuoja oru pinnas ka muidu võrdlemisi niiske ja et suve algus on olnud väga vihmane, on muruplats tavapärasest veelgi pehmem. «Selleks, et seda niita, ongi kaks varianti: kas jääb niitmata või siis niidetakse ja tekivad vaod. Sinna ei ole midagi teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles