Nädala teema: Võib juua

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval ilmus Sakalas artikkel sellest, et korrakaitseseaduse muudatuse kehtima hakkamise järel võib pargipingil alkoholi pruukida ja magada senikaua, kuni see kedagi ei häiri. Uudistejuht Marko Suurmägi kirjutas samasse lehenumbrisse arvamusloo, milles pakkus välja, et Viljandi võiks palgata ühe kergesti häiritava inimese, kes käiks mööda linna ringi ja teavitaks politseid inimestest, kes teda oma käitumisega segavad.

Järgmise päeva lehes avaldasime justiitsminister Andres Anvelti kirjutise, milles too kutsus uut korrakaitseseadust mõistliku käitumise seaduseks ning rõhutas, et umbjoobes tänaval kakerdamine ja korrarikkumine ei saa kunagi seaduslikuks. «Raudreegel on ikkagi, et kui alkoholi tarvitamine on harilikule inimesele häiriv, on see lubamatu,» nentis ta.

Eilses Sakalas võttis samal teemal sõna Viljandi linnapea Ando Kiviberg. Olles seaduseloojate otsuse sõnadega auklikuks lasknud, kutsus ta linnakodanikke üles purjutamist mitte kannatama ja korrarikkujatest vormikandjatele teada andma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles