Viljandimaa matkarajad ootavad

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsa majandamise keskuse matkarajad on jaotunud Sakala puhkeala ja Soomaa rahvuspargi vahel. Lisaks on mujal maakonnas seitse terviserada.
Riigimetsa majandamise keskuse matkarajad on jaotunud Sakala puhkeala ja Soomaa rahvuspargi vahel. Lisaks on mujal maakonnas seitse terviserada. Foto: Sakala

Suvisel ajal on loodusehuviliste päralt seitse terviserada Viljandimaa eri valdades, kümme õppe- ja matkarada Sakala puhkealal ja kaheksa Soomaa rahvuspargis. Enamikku neist hooldatakse aasta läbi ja need on kõigile tasuta.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) loodushoiuosakonna Edela-Eesti piirkonna külastusjuhi Ly Laanemetsa sõnutsi on Viljandimaa suurim tõmbenumber Sakala puhkealal paiknev Lõhavere linnus, kus käib aastas ligi 15 000 inimest. Kõige rohkem matkajaid meelitavad 4,5 kilomeetri pikkune mööda rabasaari kulgev Teringi õpperada ning 3,6 kilomeetri pikkune Parika Väikejärve õpperada, mis on populaarne südamekujulise rabajärve tõttu.

Kõige uuem on Õisu matkarada, mida iseloomustavad punase liivakivi paljandid ning veerohke Vidva oja. Rajal loovad meeleolu vaateplatvormid, sillad ning mööda ojakallast looklevad trepid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles