Noored pärimusmuusikud harjutavad folgiks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaalt tulnud Elise Gayraudi sõnul pole seal traditsiooniline kultuur moes ja seepärast õpib ta folkloori Inglismaal. Sel suvel otsustas neiu tulla «Eesti ETNO» laagrisse, et saada uusi teadmisi pärimusmuusikast.
Prantsusmaalt tulnud Elise Gayraudi sõnul pole seal traditsiooniline kultuur moes ja seepärast õpib ta folkloori Inglismaal. Sel suvel otsustas neiu tulla «Eesti ETNO» laagrisse, et saada uusi teadmisi pärimusmuusikast. Foto: Joel Urbel / Sakala

Selle nädala teisipäevast on Kõpu mõis täis rahvuslikku muusikat, sest alanud on 18. «Eesti ETNO» laager. Kokku on tulnud 73 noort kümnest rahvusest, igaühel kaasas oma instrument. Laager lõpeb Viljandi pärimusmuusika festivaliga, kus esitatakse koos õpitud muusikat.

Pärimusmuusika paistab Eestis noorte seas järjest populaarsemaks muutuvat. Etno õppelaagri pealik Margit Kuhi lausus, et see kajastub ka laagriliste hulgas ning sellele on kaasa aidanud pärimusmuusikute koolitamine kultuuriakadeemias.

Kõpu melust vaimustunud Kuhi selgitas, et laagri põhimõte on tulla kokku ja jagada lugusid. «On väga oluline, et sa ei oleks ainult vastuvõtja, vaid ka jagaja ja õpetaksid oma maa kultuuri.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles