Sõudjad püüavad järvel «Paadimehe» auhindu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sõudjad Gitta Kivilaan (vasakul) ja Eelika Naarits on väga lähedal U-18 vanuseklassi maailmameistrivõistlustele pääsemisele. Augusti algul Tšehhis peetavatel võistlustel startimiseks peavad nad järelejäänud jõuproovidel edestama kõiki koduseid konkurente.
Viljandi sõudjad Gitta Kivilaan (vasakul) ja Eelika Naarits on väga lähedal U-18 vanuseklassi maailmameistrivõistlustele pääsemisele. Augusti algul Tšehhis peetavatel võistlustel startimiseks peavad nad järelejäänud jõuproovidel edestama kõiki koduseid konkurente. Foto: Erakogu

Laupäeval peetavale «Viljandi paadimehe» regatile on oodata enamikku Eesti paremaid sõudjaid, eemale jäävad vaid samal ajal maailmakarikavõistlustel startivad sportlased.


Viljandi sõudeklubi ja spordikooli treeneri Ruth Vaari sõnul on kell 11.30 siinse ellingu juures algav regatt paljudele tähtis mõõduvõtt.

«Ees seisavad eri vanuseklasside maailmameistrivõistlused. Neile, kes on sinna juba koha taganud, on see hea ettevalmistus. Paljud peavad end aga veel tõestama, et tiitlivõistlustele pääseda,» kõneles ta.

Treeneri jutu järgi on regatt väga oluline kahele viljandlannale, Gitta Kivilaanele ja Eelika Naaritsale, kes ülemöödunud nädalal Leedus Trakais peetud rahvusvahelisel võistlusel «Merevaigust aer» täitsid alla 18-aastaste maailmameistrivõistluste normi.

«Tütarlaste paariskahesel täitsid nad normi, kuid maailmameistrivõistlustele pääsemiseks ei tohi järgnevatel võistlustel kaotada ühelegi kohalikule tütarlaste paatkonnale,» rääkis ta.

«Viljandi paadimehe» regati eelsõidud algavad kell 11.30 ja finaalideni jõutakse kell 13.20. Kõigile huvilistele on kell 16.30 kavas rahvapaatide mõõduvõtt.

Korraldajate ütlemist mööda on võistlus hästi jälgitav Viljandi rannast, kuid huvilised võivad tulla ka sõudeellingu juurde, mille ees on finišijoon.

Tänavu leiab «Paadimehe» regatt aset samal ajal, kui Šveitsis Luzernis jagatakse sõudmise maailmakarikavõistluste kolmanda etapi punkte. Viljandlastest on seal stardis Kaspar Taimsoo kahepaadi ning Alo Kuslap, Kaur Kuslap ja Martin Neerot kaheksapaadiga. Kaheksapaat heitleb Luzernis 31. oktoobrist 7. novembrini Uus-Meremaal peetavatele maailmameistrivõistlustele pääsu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles