Viljandimaalt läks aega teenima 84 kutsealust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Käesoleva nädala ajateenistusse kutsumine on lõppenud ja ajateenistuskohustuse täitmist alustas Eestis 1550 kutsealust, kellest teenistuse käigus koolitatakse valdavalt tulevased allohvitserid ja autojuhid. Ajateenistust alustas 84 Viljandimaalt pärit noormeest.


Uued ajateenijad asusid teenistusse staabi- ja sidepataljoni, vahipataljoni, Kuperjanovi ja Viru jalaväepataljoni, õhutõrjepataljoni, suurtükiväepataljoni, pioneeripataljoni, logistikapataljoni ja mereväebaasi.

Ajateenistusse asunutest on vähemalt keskharidus 99 protsendil. Teenistust alustas 122 kõrgharidusega kutsealust. Tegemist on kõrgeimate haridusnäitajatega alates 2000. aastast, andis teada kaitseressursside ameti pressiteenistus.
Kaitseressursside amet märgib positiivselt, et ajateenistusse ilmumata jätnute arv on vähenenud. Kui 2009. aasta suvel jättis teenistusse ilmumata 4 protsenti kutsututest, siis seekord oli kõnealune näitaja 3,3.

Eesti sõjalise kaitse kümne aasta arengukava kohaselt on ajateenistus peamine vahend kaitseväe reservüksuste mehitamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles