Võrtsjärve kalad on läinud suvepuhkusele

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid tõmbavad praegu Võrtsjärvest enamasti angerjaid ja hauge, ent neidki on sel suvel tunduvalt vähem kui eelmistel aastatel.
Kalurid tõmbavad praegu Võrtsjärvest enamasti angerjaid ja hauge, ent neidki on sel suvel tunduvalt vähem kui eelmistel aastatel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mitu Võrtsjärve elukutselist kalurit leiab, et praegune kalasaak on üle aastate üks kehvemaid. Kevade varajase saabumisega läksid kalad liikvele ja sööda järele maiaks ning paistis, et saak tuleb hea. Nüüd, pärast külma suve algust, oleks kalad järvest justkui kadunud.

Kalur Aivar Kärp sõnas, et see on tema 20-aastase staaži kõige kehvem suvi. «Praegu on kõike näpuotsaga: natuke angerjat, koha ja haugi. Lihtsalt kõike on vähe,» lausus ta.

Ka kalamees Leo Aasa ütles, et ei mäleta, millal viimati nii kehv aasta oli. «Angerjat on olnud kõige rohkem ja ka haugi. Latikat pole üleüldse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles