Repliik: Valede võrgus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Piirak
Siim Piirak Foto: Kenno Soo

Eile tuli muusikatööstusest huvitav teadaanne: laulja Ivo Linnal on valminud esimene vinüül. Selgitusena lisati, et sel kauamängival «Päike sõbra aknas» on kokku 134 lugu. Viimaks seisis pressiteates, et plaat on nüüdsest saadaval suuremates plaadipoodides ja kolmes kontserdipaigas, kus vanameister tähistab oma 65 aasta juubelit.

Kui hakata fakte kontrollima, selgub, et vähemasti raamatupoes Apollo ja plaadipoes Lasering müüdavatel versioonidel on ainult 15 lugu. Ütlete, et eksimine on inimlik, selle peale ei maksa pahandada, ja ma nõustun, aga...

Hinge jäi kriipima, et veebilehe discogs.com andmetel andis plaadifirma Meloodia aastal 1986 välja 11 looga albumi «Ivo Linna». Rääkimata neist vinüülidest, mis said sel lauljal valmis tehtud koos ansambliga Rock Hotel. Ma ei tea... Kui ühel artistil on kunagi juba ilmunud esimene vinüül, siis on ju teist, kolmandat või kuuendat esimest keeruline välja anda. Näib, et Eesti muusikatööstus on juba niivõrd meeleheitel, et on valmis tegema reklaami ka valega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles