Smartpost müüb soomlastele pakiautomaatide võrgu

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestisse pakiautomaatide võrgustiku loonud Smartpost müüb selle Soome logistikafirmale Itella Corporation, et pühenduda täielikult välisturgudele laienemisele.

Ettevõte keskendub edaspidi oma põhitegevusele — pakiautomaatide terviklahenduste tarkvara- ja riistvara arendamisele ning nende müügile välisriikidesse.
Firmade teatel saab viimase kahe aastaga Eestisse loodud pakiautomaatide võrgu omanikuks Itella, kellele läheb üle ka Smartposti kaubamärgi kasutusõigus Eestis. Samuti jätkavad Itella koosseisus tööd pakiautomaatide teenuse pakkumisega seotud Smartposti töötajad. Itella jätkab Eestis pakiautomaatide võrgu teenuse pakkumist läbi osaühingu Itella Smartpost.
Eesti pakiautomaatide müügitehing ei mõjuta mingil moel Eesti kapitalile kuuluva osaühingu Smartpost osanike struktuuri.
Smartpost rõhutab, et klientidele ning koostööpartneritele ei muutu tehinguga midagi – pakiautomaadid töötavad edasi nagu seni.
Smartposti nõukogu liikme Peep Kulla sõnul on ettevõtte juhtkond täitnud oma esimese eesmärgi ja tõestanud Eesti põhjal äriidee edukust.
«Logistikateenustest loobumine ja ekspordile keskendumine on meie plaanitud samm,» rääkis ta. «Eestis pakiautomaatide võrgu loomise peamine eesmärk oli meie ekspordiplaanide toetamine ja tänaseks on see eesmärk täidetud. Eesti pakiautomaatide võrk on väga edukalt käivitatud ning see on peamine meie tehnoloogia müügiargument välisturgudel.»
Kuld lisas, et Smartposti juhtkond jätkab plaanipärast tegevust Eestis loodud pakiautomaatide tehnoloogia eksportimisel. Varem on Smartpost sõlminud lepingu vähemalt saja pakiautomaadi tootmiseks Venemaale ning läbirääkimised käivad veel mitme Euroopa riigi ettevõtetega.
Itella ekspress- ja pakiteenuse valdkonna direktor Aku Happo sõnas, et firmal on juba praegu Eestis hea positsioon osaühingu Itella Logistics ja aktsiaseltsi Itella Information pakutavate teenuste näol. «Smartposti tehingu kaudu lisanduv jaeklientidele suunatud pakisaatmisteenus on heaks täienduseks,» leidis ta «Tehingu järel saab Itellal olema Eestis umbes 170 töötajat.»
Tehingu rahalist mahtu osapoolte kokkuleppel ei avaldata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles