Puhumisreid tõi kainele juhile halva üllatuse

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi politseijaoskonna liikluspolitseinik Hanory Heinaste sõitis eile ennelõunal Pärnu maanteel tabatud rikkuja autoga parklasse. Põhjuseks polnud aga see, et roolikeeraja oleks vägijoogiga patustanud.

«Pidasime kinni, sest ta ületas natuke kiirust. Oli kaine, aga juhiluba oli juba kolm aastat tagasi aegunud,» selgitas Hanory Heinaste, miks sohver enam ise edasi sõita ei tohtinud.

Seda juhtub tema jutu järgi päris sagedasti, et inimesed ei kontrolli oma dokumentide kehtivusaega ja sõidavad, teadmata, et neil pole selleks tegelikult õigust. Ka eile Viljandis vahele jäänud juhile tuli üllatusena, et tema juhiloa kehtivusaeg on mitu aastat tagasi lõppenud. Juhtimisõiguse taastamiseks tuleb tal autoregistrikeskuses uuesti eksam sooritada. Kui luba on aegunud vähem kui aasta, piisab selle väljavahetamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles