Karskusliit soovitab alkoholivabasid alasid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti karskusliit kutsub kohalikke omavalitsusi üles piirama võimalikult paljudes avalikes kohtades alkoholi tarvitamist. Ühtlasi soovitab ta ka riigi tasemel alkoholipoliitikat karmistada.

1. juulist kehtima hakanud korrakaitseseaduse muudatus, mis lubab alkoholi tarbida enamikus avalikes kohtades, on karskusliidu hinnangul vastuolus valitsuse heakskiidetud alkoholipoliitika rohelise raamatu põhimõtete ja seega üldise kavaga vähendada alkoholi tarvitamisega seotud kahjusid ühiskonnas.

«Mõistame, et korrakaitseseaduse muudatusi plaaniti aastaid enne rohelise raamatu protsessi, mil alkoholipoliitika oligi vähem tähtsustatud, kuid nüüd oleme uues olukorras ja selline muudatus paistab ebaloogilisena,» seisab karskusliidu pöördumises. «Oleme kindlalt seisukohal, et see seadusemuudatus tuleks tagasi võtta ning vahepealsel perioodil peaks omavalitsustel lastama oma territooriumil kehtestada piirangud maksimaalses ulatuses.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles