Aidatagune nõlv saab folgiks parandatud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval algasid tööd Viljandi lossimägedes pärimusmuusika aida tagusel nõlval, millest vihm kaks aastat tagasi suure tüki alla orgu kandis.

Nõlva kindlustamine läheb linna ehituse peaspetsialisti Jaan Lukase sõnul maksma 25 441 eurot. Selleks annavad raha linn ja pärimusmuusika keskus. Ära saab parandatud ka eelmise nädalavahetuse tulvavetega varisema hakanud pinnas lossimägedes kiige vastasnõlval, mille parandustööde eest tuleb linnal välja käia 3000 eurot.

Nõlvade taastamiseks on linnal sõlmitud leping osaühinguga Melior-M, mille projektijuht Meelis Laas lubas, et töö saadakse valmis järgmisel nädalal. Pärimusmuusika aida tagant koristatakse ära allauhutud pinnas ning sinna veetakse uus kruus, millega tihendatakse nõlva poolemeetriste astmete kaupa. Pinnast tugevdatakse võrkudega ja paigaldatakse torud, mille kaudu juhitakse vihmavesi nõlvast alla, et see rohkem pinnast ära ei uhuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles