Naabrimehe edu innustas karksilasi võõra alaga tegelema

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu klubi koosseisus Lätis Ameerika jalgpalli võistlustel osalenud Levo Jõgiaasa (number 9) ülesanne oli takistada palliga jooksvat vastast. Mängu tulemuse põhjal otsustades sai ta sellega hakkama.
Tartu klubi koosseisus Lätis Ameerika jalgpalli võistlustel osalenud Levo Jõgiaasa (number 9) ülesanne oli takistada palliga jooksvat vastast. Mängu tulemuse põhjal otsustades sai ta sellega hakkama. Foto: Agris Krusts

Naabri jõudmine Ameerika jalgpalli absoluutsesse tippu on ärgitanud Karksi valla mehi seda Eestis vähe tuntud ala proovima ning kaks neist aitasid nädal tagasi rahvuskoondisel alistada Läti esinduse.

Riia lähistel peetud matšil lätlased võitnud koosseisu Eesti koondiseks tituleerimine ajas selles kaasa teinud karksinuialase Levo Jõgiaasa esimese hooga naerma, kuid hetke pärast möönis ta, et seda võib tõesti nii nimetada. «See ala on Eestis siiski puhas hobisport,» lisas ta.

Ametlikult on Eestis kaks Ameerika jalgpalli klubi: üks Tartus ja teine Tallinnas. Riias Läti klubide esindusega kohtunud võistkonda tuli mängijaid mõlemast ning Tartu Titansi nime all väljakule jooksnud meeskond sai vastastest jagu tulemusega 20:6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles