Hispaania näitsik on leidnud Karula kodu elanikega ühise keele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania neid Laura Lacabe Saralegui, kes väiksena unistas taksojuhiametist, elab ajutiselt Viljandis, et aidata vabatahtlikuna erivajadusega täiskasvanuid.
Hispaania neid Laura Lacabe Saralegui, kes väiksena unistas taksojuhiametist, elab ajutiselt Viljandis, et aidata vabatahtlikuna erivajadusega täiskasvanuid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hommikul jahedas Eesti väikelinnas ärgates paneb hispaanlanna Laura Lacabe Saralegui esimese asjana kohvi tulele, muidu oleks ta oma sõnul kogu päeva unine.

Kohvipruunide silmadega neid ei tee saladust, et üks põhjus, mis sundis teda soojast Hispaania kuningriigist ajutiselt lahkuma, on sealne hirmsuur tööpuudus. Veebilehe countryeconomy.com andmetel on see 25,1 protsenti, alla 25-aastaste seas lausa 54 protsenti.

Aga nagu öeldud, on see ainult üks põhjus. Laura Lacabe Saraleguile meeldib ka väga teisi aidata ja maalida. Neid kaht tegevust saab ta kombineerida ja kokku sobitada Viljandist paari kilomeetri kaugusel asuvas väikeses Karula külas, kus asub aktsiaseltsi Hoolekandeteenused üks kodudest. Lacabe Saralegui on seal ametis vabatahtlikuna, andes muu hulgas erivajadusega täiskasvanutele kunstitunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles