Maasikapõllud punetavad kuuma päikese paistel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madli Saar eile oma põllul peagi valmivate maasikate eest hoolt kandmas.
Madli Saar eile oma põllul peagi valmivate maasikate eest hoolt kandmas. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Sultsi külas asuva Metsarõõmu talu peretütre Madli Saare sõnul peaks homseks maasikapõld punetama ning korjajad võivad marju noppima asuda.

Maasikad, mis valmivad alles nüüd, on esimest aastat kasvavate taimede viljad ning neid loodavad oma põldudelt korjata teisedki Viljandimaa marjakasvatajad.

Marjasõbrad võivad rõõmustada

Kehv juunikuu ilm külma, vihma ja isegi lumega pärssis maasikate kasvu ning seetõttu oli marjasaak tavalisest kesisem, tõdevad maasikakasvatajad. Maasikasõpradele on lohutuseks aga see, et praegu valmivad veel marjad, mis on kasvanud sel kevadel esmakordselt mulda pandud taimedest.

Metsarõõmu talu maasikakasvataja Madli Saare hinnangul peaks saak talu põllul valmima homseks ning siis saavad korjajad seal tööle asuda. «See, nagu ka meie teine põld, on ühe hektari suurune, kuid siin on esimese aasta taimed, mis kannavadki saaki hiljem,» selgitas Saar. «Loodan saada veel umbes kaks tonni maasikaid ja hea ilma korral peaks see ka võimalik olema,» rääkis peretütar.

Kõnealune põld asub Viljandi—Karksi maantee ligidal. Teine põld, mis uut saaki enam ei anna, on aga Metsarõõmu talu lähedal. Saar lisas, et möödunud pühapäevane äikesevihm, mis tekitas ärevust Viljandi kesklinnas, läks nende põllust mööda ning marjad kahjustada ei saanud.

Maasikakasvatajaid valdab üksmeel

Abja vallas Atika külas asuva Koidu talu perenaine Tuuli Vaarak kinnitas, et vanematel põldudel, mis on maasikaid kandnud ka eelmistel aastatel, on saak tänavuseks läbi ja sealt jagub marju veel vaid enese tarbeks.

Vaarakuga nõustus Viljandi vallas Pinska külas asuva Maiste talu peremees Taavo Kirs, kelle sõnul müügiks maasikaid enam ei jätku. Vaarak rääkis siiski, et tema põllult, mis kannab saaki esimest suve, on veel maasikaid oodata.

Olgugi et turuletid enam maasikate alla mattunud pole, võib sealtki veel leida mõne suurema saagi pakkuja. Eile ennelõunal jäi kilohind kolme ja nelja euro vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles