Karksi toob müüki kääritatud kalja

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karksi Kali
Karksi Kali Foto: Karme

Aktsiaselts Karme toob turule Karksi kalja, millega ettevõte loodab kodumaisele tarbijale meelde tuletada, kuidas õige naturaalsel kääritamismeetodil Eestis valmistatud kali maitsema peab.

Karme teatel koosneb Eesti kaupluste kaljavalik kontsentraadist tehtud kaljamaitselistest jookidest. Müügil on ka ehtsaid kalju, kuid need on paraku valmistatud Ukrainas, Leedus või Valgevenes, kus on pikaajalised kääritatud kalja tootmise kogemused.
«Esimesena üle aastakümnete pakub taas klassikalist, kääritamistehnoloogial Eestis valmistatud vana head kaljamaitset juuli algul Karme turule toodud Karksi kali,» seisab firma pressiteates.
Esialgu on Karksi kali müügil Comarketites ja Keila tarbijate ühistu kauplustes.
«Otsustasime taaselustada Eesti kaljatootmise traditsioonid,» ütles Karme nõukogu esimees Sven Karjahärm. «Kahju oleks, kui rahvas rahuldukski vaid kontsentraatide või võõramaise kalja maitsega. Juba esimese nädala põhjal võib öelda, et kalja ostetakse väga hästi ja see on tarbijale selgelt mokkamööda.»
Karjahärm lisas, et firma polnud nii positiivseks vastuvõtuks valmis ja peab seetõttu nõudluse rahuldamiseks pingutama.
Traditsiooniline kääritatud kali oli nõukogude ajal Eestis väga populaarne jook. Seda pakuti otse tänaval omapärastest kollastest auto järelkäru peale ehitatud vaatidest.
Karksi kalja saab laiem huviliste ring maitsta ka 14.-17. juulini kestval Õllesummeril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles