Mõisakülas värisevad sääred ööpäev jutti

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal oli sääreväristajate ööpäevane kestussõit Ida-Virumaal Maidlas, sel reedel ja laupäeval põristatakse nendega 24 tundi järjest Mõisakülas.
Eelmisel aastal oli sääreväristajate ööpäevane kestussõit Ida-Virumaal Maidlas, sel reedel ja laupäeval põristatakse nendega 24 tundi järjest Mõisakülas. Foto: Paavo Pauklin

Reede õhtul lüüakse Eesti väikseimas linnas hääled sisse enam kui poolesajale sääreväristajale. Iga põriseja taga on meeskond, kes püüab 24 tunniga läbida ringiratast sõites võimalikult pika maa.

Kestussõidud on mootorispordi loomulik osa. Üks tuntumaid neist on sportautode Le Mansi 24 tunni võidusõit Prantsusmaal.

See, et terve ööpäev nühitakse ühte ja sama ringi sääreväristajate seljas, on harukordne. Eestis tehakse seda tänavu üldse teist korda ning sedapuhku Mõisakülas. Võistluse pealkiri «Mõisaküla Le Mans» viitab eespool nimetatud maailmakuulsale võidusõidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles