Vanamuusikud annavad üheksa eriilmelist kontserti

, festivali peakorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Punder (vasakul) on Viljandi vanamuusika festivali kunstilise taseme eest hoolitsenud üle kahekümne aasta, Aivar Trallmann on korraldajana tegev kümnendat korda.
Neeme Punder (vasakul) on Viljandi vanamuusika festivali kunstilise taseme eest hoolitsenud üle kahekümne aasta, Aivar Trallmann on korraldajana tegev kümnendat korda. Foto: Jaan Männik

Kolmapäeval, 9. juulil algav Eesti vanim vanamuusika pidustus, Viljandi 29. vanamuusika festival pakub kuulamiseks üheksa eriilmelist kontserti.

Üle kahekümne aasta on festivali kunstilist taset hoidnud Neeme Punder. Tema ja teised muusikapeo korraldajad on veendunud, et festivali kava on ühtlaselt põnev, nii et raske on kedagi eraldi esile tõsta.

Pärast mõttepausi arvas Neeme Punder, et suurim pärl on siiski Carl Philipp Emanuel Bach, kuulsa Johann Sebastiani poegadest tuntuim. Tänavu tähistab maailm tema 300. sünniaastapäeva. «Selle klaverimängu traditsioonidele alusepanija, oma ajastu muusikaesteetika ideoloogi ja tema kaasaegsete looming kõlab paljudel maailmaklassiga interpreetide kontsertidel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles