Maja renoveerijate külm kõht valmistab ametnikele peavalu

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas ehitusprojekt on korrektne või mitte? Tallinna tänav 8 maja omaniku esindaja ja ehitaja arvavad üht- ning Viljandi linnavalitsus teistpidi.
Kas ehitusprojekt on korrektne või mitte? Tallinna tänav 8 maja omaniku esindaja ja ehitaja arvavad üht- ning Viljandi linnavalitsus teistpidi. Foto: Imre Tael

Kõnekas vaikus. Kuus Viljandi linna juhti ja ametnikku, teiste seas linnapea ja abilinnapea, istuvad laua taga ega oska tükk aega öelda ainsatki sõna. Ent ilma selletagi on selge, et kõigi peas vasardab sama küsimus: mida edasi teha?

Hetk tagasi on mõõdukalt ägestunud olekus, kuid uksi paugutamata ruumist lahkunud restauraator Imre Tael. Mees, kellest Sakala kirjutas tänavu 22. mail selsamal põhjusel, miks ta nüüd linnavalitsusse kutsuti. Nimelt rekonstrueerib Tael koos töömeestega Tallinna tänav 8 maja katust, ehkki linn pole hoone omaniku pojale, erakonna Eestimaa Rohelised esimehele ja Terviselehe väljaandjale Aleksander Laanele selleks ehitusluba andnud. On teinud hoopis neli ettekirjutust ning käskinud majas käivad tööd kohe katkestada. Seda nõuet polnud ehitaja veel mõni aeg enne möödunud neljapäeva õhtul aset leidnud kohtumist täitnud.

40 minutit teineteise mittemõistmist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles