Vallamajad puhkuste ajaks uksi lukku ei pane

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Eesti kõige väiksem vallamaja Hallistes jääb suvekuudel avatuks.
Ka Eesti kõige väiksem vallamaja Hallistes jääb suvekuudel avatuks. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Juulikuus lähevad puhkusele ka paljud omavalitsuste töötajad, kuid vallamajad jäävad endistviisi avatuks.

Aastatetagusega võrreldes on vallamajades suvel toiminguid teha märksa kergem. 15 Viljandimaa omavalitsusest on kollektiivpuhkusel vaid kaks ning ka neis on tööajal kohal inimene, kes kodanike küsimustele vastab.

Ühegi linna- ja vallavalitsuse lahtiolekuaeg pole muutunud. Kõiki avaldusi võetakse endistviisi vastu ning kui ametnik on puhkusel, tegeleb nendega asendaja või hiljem ametnik ise.

Viljandi linnavalitsusest ning Saarepeedi ja Suure-Jaani vallavalitsusest öeldi, et kõigil puhkajatel on asetäitjad. Suure-Jaanis on spetsiifiliste küsimustega tegelevad ametnikud lubanud, et nad vastavad telefonikõnedele.

Abja vallas tulevad puhkusel olevad töötajad pakilise küsimuse puhul kohale ning ka Võhma linnavalitsuse sotsiaalnõunik tegeleb avaldustega. Tarvastus vaatavad ametnikud paberid üle mõnevõrra hiljem.

Pärsti vallas toodi välja, et juulikuus on vähem vallavalitsuse istungeid, seega võetakse ka õigusakte harvem vastu. Hallistes ja Karksis ei saa praegu aga sünde ja surmi registreerida, selleks tuleb pöörduda naabervaldadesse.

Viljandimaa väikseimad omavalitsused Kõo, Kõpu ja Mõisaküla tegutsevad puhkuste ajal sama edukalt kui teised. Kõigist kolmest kinnitati, et kuna kollektiivpuhkusele ei minda, ei muutu eriti ka toimingute tegemise kord. Parajasti ära olevaid töötajaid asendatakse.

Kollektiivpuhkust kasutavad Paistu ja Viiratsi vallavalitsus. See ei tähenda aga, et töö neis omavalitsustes seisab.

Paistu vallamajas on tööajal inimene, kes saab vajaliku ametniku välja kutsuda. Viiratsis on lisaks üldteavet jagavale töötajale juulikuus ametis sünde ja surmi registreeriv ametnik ning 19. juulini sotsiaaltöötaja. Paistus lõpeb kollektiivpuhkus 18. juulil, Viiratsis augusti algul.

Kolga-Jaanis on puhkuste hooaeg aga alles ees, need algavad augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles