Ettevõtja kavandab pisikest Euroopat

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui teemapark peaks tegelikkuseks saama, võiks Viljandi sinna püstitada vana ordulossi maketi. Praegu on sellist võimalik näha muuseumis.
Kui teemapark peaks tegelikkuseks saama, võiks Viljandi sinna püstitada vana ordulossi maketi. Praegu on sellist võimalik näha muuseumis. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Viljandi ettevõtja ja poliitik Tauno Tuula tahab 2015. aastaks kesklinna veerde Valuoja orgu rajada teemapargi, kuhu paarisaja hansalinna toel ehitataks hansaaegsete hoonete maketid.


Tuula sõnul peaksid Mini-Euroopasse kerkima reaalsete hoonete maketid. Viljandi ülesanne oleks edaspidi parki korrastada ning teeradu ja piirdeaedu rajada, Euroopa hansalinnad võtaksid aga ülesandeks ennast tutvustavate makettide ehitamise.

Mini-Euroopa loomine on üks osa 2015. aasta hansapäevade programmist. Selliseid teemaparke on Tuula andmetel Euroopas praegu kaks. Kuulsam neist asub Belgias ning teine on püsti pandud Bulgaarias.

Tuula sõnul tuleks Viljandi park neist erinev, sest kui mujal on praeguste ehitiste maketid, siis siia soovitakse keskajast pärit hoonete mudeleid. Viljandi ise võiks teemaparki püstitada vähendatud ordulinnuse.

Juuni lõpul Pärnus hansapäevade korraldamisega ametis olnud sealse linnavalitsuse välissuhete nõunik Anu Juurma-Saks pidas Viljandis tekkinud ideed lausa kadestamisväärseks. Samas hoiatas hiljuti kümnete hansalinnade esindajatega kohtunud ametnik, et teemapargi tegemiseks peab linnavalitsus kujundama väga täpse plaani, leidma inimese, kes mõtet kogu hingest ellu viia soovib, ning varuma palju aega teiste linnadega suhtlemiseks.

Juurma-Saks pidas tähtsaks, et ideed asuks toetama Saksamaal asuv Lübecki linn, millest on kujunenud hansaliikumise eestvedaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles