Maavanema populism

, Viljandi linnavolikogu esimees Sotsiaaldemokraatlik Erakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Randel Länts
Randel Länts Foto: Elmo Riig / Sakala

KUIDAGI KUMMALINE on kuulda ja lugeda Viljandi maavanema Lembit Kruuse väljaütlemisi ametite maja kohta. Minule polegi küsimus niivõrd, milline on selle hoone saatus (mul lihtsalt pole sellega nagu enamiku objektidega emotsionaalset sidet), vaid kuidas maavanem on asju ajanud.

Mulle tundub igati loogiline, et enne avalikkuse ette minekut arutatakse peamiste asjaosalistega, kes kõnealuse ehitise puhul on riik ja linn, asjad läbi. Lembit Kruuse valis teise tee ja tõi teema meediasse. Nii tekitas ta paljudes mulje, et juba homme saabub brigaad ja lammutustööd võivad alata.

Pidagem siinjuures meeles, et maavanem on riigi esindaja maakonnas. Tema ülesanne on esindada sellel territooriumil riigi huve. Loomulikult ei tähenda see, et maavanemaks oleval inimesel ei tohi olla iseseisvat mõtlemist ja õigust teha ettepanekuid. Need peavad aga millelegi tuginema ja mitte olema ajendatud isiklikust huvist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles