Kuldliiga etapil purunesid rekordid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veera Baranova
Veera Baranova Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval, 6. juulil Viljandi staadionil peetud bigbank Kuldliiga suvehooaja neljandal etapil saavutasid Veera Baranova kolmikhüppes (14.17) ja Taavi Peetre kuulitõukes (20.33) tugevad isiklikud rekordid, Jaanus Uudmäe täitis kolmikhüppes (16.51) Barcelona Euroopa meistrivõistluste normatiivi. Staadionil viibis üle 2000 pealtvaataja.


Nii Jaanus Uudmäe kui ka Taavi Peetre sõnul on Viljandi uus staadion hästi õnnestunud. «See on üks parimaid, kus Eestis võistelnud olen,» viitas Uudmäe korralikule rajakattele. Peetre sõnul mõjus täna väga innustavalt ka publiku tugev poolehoid ja aktiivne kaasa elamine. «Tundub, et tänane eriti mõnus meeleolu Viljandi staadionil aitas kaasa paljudele rekorditele,» lisas Peetre.

Jaanus Uudmäe, kes täitis kolmikhüppes Barcelona Euroopa meistrivõistluste normi tulemusega 16.51 saavutas teise koha. Teda edestas vaid viie sentimeetriga Igor Syunin (16.56). Kolmas oli Lauri Leis (15.96). Meeste kuulitõukes võitis esikoha isikliku rekordi 20.33-ni viinud Taavi Peetre, teine oli Raigo Toompuu (19.76) ning kolmas ukrainlane Oleksiy Semenov (19.54). Meeste kettaheite võitis Märt Israel (66.31), teine oli ukrainlane Ivan Gryshyn (62.43) ning kolmas Aleksander Tammert tulemusega 61.39.

Veera Baranova isikliku rekordi vääriline sooritus 14.17 tagas Viljandis teise koha, teda edestas valgevenelanna Natalia Viatkina tulemusega 14.32. Kolmas oli Kaire Leibak (13.47). Naiste kõrgushüppes 1.88 ületanud Anna Iljuštšenko võttis etapivõidu ning jahib endiselt võidusummat. Teine oli Natalija Cakova (1.85) Lätist ning kolmas Barbora Lalakova (1.82).


«Bigbank Kuldliiga» finaaletapp peetakse 3. augustil Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles