Uuele on vaja ruumi teha

, Viljandi maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

JUBA MÕNDA aega on minu kaudu meedias siin-seal läbi jooksnud info, et Viljandi keskväljakuga piirnevat ametite maja aadressil Vabaduse plats 6 (rahvasuus ka vana parteimaja) soovitakse taas kord lammutada. Sellekohastest soov­unelmatest on eri inimesed siinkandis eri aegadel ju ikka rääkinud.

Võin kinnitada, et päris tühja koha pealt see info tekkinud ei ole, kuigi otseselt lammutamisest on praegu vara rääkida. Pigem võiks öelda, et me ei ole kunagi varem seisnud ametite maja lammutamisele nii lähedal kui praegu.

RIIGI KINNISVARA aktsiaselts on teinud Viljandi maavalitsusele ettepaneku kahe riigile kuuluva hoone ülevõtmiseks enda haldusalasse. Need on praegu meie käsutuses olev peamaja (Vabaduse plats 2) ja ametite maja. Seoses ettevalmistavate tegevustega nende hoonete üleandmiseks tekkis mul küsimus: kas oleks võimalik, et Vabaduse plats 6 hoone kasutuselevõtu asemel hoopis lammutatakse? Sellist pretsedenti mulle teadaolevalt Riigi Kinnisvaral seni loodud ei ole, kuid suuliste läbirääkimiste käigus on lammutamist võimalikuks peetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles